Reportatges sobre la meva terra.
Comentaris de llibres.
Crítiques de pel.lícules i documentals.
Impressions sobre espectacles diversos.
Contes i microcontes per adults.
I més.

Hispanola. Vangelis.

22/1/10

Senyor de les mosques.


Autor: William Golding, (1911-1993). Escriptor i poeta anglès. Premi Nòbel de Literatura l'any 1983.
Edicions 62.
Publicat l'any 1954.
Novel.la.
281 pàgines.
Una història d'aventures molt amena que es llegeix ràpidament perquè manté l'atenció del lector des del primer moment.
L'acció es situa en una illa deserta on acaben un grup important de nens, de totes les edats, desprès d'un naufragi.
Tot i que està escrita en tercera persona i sense reflexions explícites de l'autor, la seva lectura ens planteja un problema filosòfic important i recurrent, el de la naturalesa humana. La trama de la novel.la suscita qüestions tan transcendentals com el salvatgisme i la civilització, l'instint i el raonament, temes ètics i morals, el lideratge, la cohesió social, l'anòmia o la violència.
El primer paràgraf:
El noi dels cabells rossos va deixar-se relliscar pels darrers pams de roca i anà orientant-se cap a la llacuna. Tot i que s'havia tret el suèter escolar que ara arrossegava amb una mà, la camisa grisa se li enganxava al cos i els cabells se li encastaven al front. Al seu entorn, el llarg entrant s'esclafava contra la selva, era com un bany de vapor. Avançava dificultosament de quatre grapes entre les plantes enfiladisses i els troncs caiguts quan un ocell, una visió vermella i groga, s'enlairà amb un crit malèfic al qual un altre crit féu immediatament ressò.
Molt interessant.
N'existeixen dues adaptacions cinematogràfiques amb el mateix títol que la novel.la, l'una de l'any 1963, dirigida per Peter Brook i l'altra, de l'any 1990, del director Harry Hook.

2 comentaris:

  1. La teva "productividad" es un estìmul per a tots nosaltres.T'estimem molt,pero a mi,Toni(i a la 1ªSr. de Adan)ens ha costat mès dies llegir-lo,pero coincidim:es molt interesant.

    ResponElimina
  2. El vaig llegir en tres dies. Tenia club de filosofia el dissabte i havia de llegir-lo. Però com saps aquest és de lectura fàcil, no té cap mèrit.

    ResponElimina