Reportatges sobre la meva terra.
Comentaris de llibres.
Crítiques de pel.lícules i documentals.
Impressions sobre espectacles diversos.
Contes i microcontes per adults.
I més.

Hispanola. Vangelis.

23/9/10

Fàbrica de Rogelio Rojo. Masquefa. Anoia.


"Viuda e hijos de Rogelio Rojo" va començar a funcionar el 10 d'abril de 1922. Més tard, des de l'any 1925 i fins el 2000 com a "Hijos de Rogelio Rojo".

L'empresa es dedicava a fer fornitures metàl.liques i tota mena de complements per a roba (sivelles, botons, agulles de cap,...).
Durant la guerra civil va ésser col.lectivitzada i en ella es van construïr projectils.
A la postguerra, a causa de la manca de matèries primeres, es van veure obligats a reciclar bidons vells per a fabricar els seus productes i a la dècada dels 50 reciclaven, també, les deixalles de les empreses automobilístiques.
La seva activitat com a empresa va finalitzar l'any 2000 i l'edifici ha estat reformat per ésser seu de diferents entitats socials i culturals.
Convido a aquells que llegeixin aquest post i havien treballat en aquesta empresa a aportar comentaris interessants per tal d'ampliar la informació per als nostres lectors.

3 comentaris:

  1. Me encanta esa arquitectura industrial en ladrillo. Y está muy bien conservada.

    Saludos.

    ResponElimina
  2. A mì también me gusta, pero creo que a veces se pasan con la restauraciòn/modernizaciòn. Las fotos son muy chulas, pero no me gusta el toque ese de «huele a nuevo» que hacen muchas veces...

    ResponElimina
    Respostes
    1. La fàbrica va començar el 1922, però era només una nau, amb forma de L. El 1973, el fill del paleta que la va construir el 1922, va construir la segona nau, còpia exacte de la primera, que va donar al recinte la forma de LI que té ara. Aquesta segona nau és la que es veu a les tres fotos. Són idèntiques tret de la coberta. A la foto del mig s'hi aprecia el canvi de color dels maons entre la nau vella, al fons, i la nova.

      Elimina