Reportatges sobre la meva terra.
Comentaris de llibres.
Crítiques de pel.lícules i documentals.
Impressions sobre espectacles diversos.
Contes i microcontes per adults.
I més.

Hispanola. Vangelis.

13/3/10

La reina en el palacio de las corrientes de aire. Millennium III.


Una pel.lícula de Daniel Alfredson.
Guió de Jonas Frykberg, basat en la novel.la de Stieg Larsson.
Fotografia de Peter Mokrosinski.
Música de Jacob Groth.
Amb: Michael Nykvist, Noomi Rapace, Michalis Koutsogiannakis, Anders Ahlbom, Lena Endre, Sofia Ledarp, Georgi Staykov, Per Oscarsson, annika Hallin, alexandra Eisenstein, Agnes Kittelsen, Jacob Ericksson, Tina Berg.
Thriller.
2009.
148 minuts.
Tal com deia en aquest bloc a la meva crítica de la segona entrega, la tercera de la sèrie Millennium comlementa i aclareix tota la història des de l'origen, per tant, considero que és essencial el seu visionat.
Amb "La Reina en el palacio de las corrientes de aire", en comparació amb "La chica que soñaba con una caja de cerillas y un bidón de gasolina", que adquiría un aire de complexitat i redundància excessius per la meva manera de pensar, la història dóna un tomb inesperat, que enllaça però amb les parts anteriors, amb el qual ens podem adonar de la qualitat i originalitat de la trama amb un desenllaç francament inesperat.
La meva avaluació global i final no pot ésser sinó positiva. Stieg Larsson tenia un esperit creador admirable. Ell va escriure una història diferent i molt interessant, que amb tota la raó del món, ens ha enganxat a tots, gairebé, de manera obsessiva, oferint-nos l'oportunitat de gaudir d'un relat que sense la seva ploma mai ens hagués arribat.
Moltes mercès Stieg Larsson.

3 comentaris:

  1. Ara,els llibres...Ahir vaig tornar a veure"Los Santos Inocentes"i cada nou visionat m'agrada més.

    ResponElimina
  2. Es que el Delibes era genial i en tots els aspectes, però les pel.lícules o les obres de teatre, també són sumament interessants. Recordo que vaig veure la Lola Herrera en "Cinco horas con Mario" i ho brodava.
    Francament sap molt de greu la seva pèrdua.

    ResponElimina
  3. Pues me das un empujón para que coja el último tomo y empeice a leerlo. Este verano terminé el segundo y tenía ganas de leer otros libros que hacían cola, luego, lo he ido dejando.
    Besos y feliz inicio de semana:-)

    ResponElimina