Reportatges sobre la meva terra.
Comentaris de llibres.
Crítiques de pel.lícules i documentals.
Impressions sobre espectacles diversos.
Contes i microcontes per adults.
I més.

Hispanola. Vangelis.

14/6/10

PEIWOH.Cants del sud i del nord.



Dissabte passat, 12 de juny de 2010, va tenir lloc al Claustre renaixentista de l'Escola Pia d'Igualada, el tercer espectacle musical de les Serenates d'estiu d'enguany, un concert d'Hirando Maris, els components del qual són Arianna Savall (soprano, arpa celta i arpa barroca triple) i Petter U. Johansen (tenor, hardingfele i mandolina), acompanyats de Sveinung Lilleheier (dobro i guitarra).
"Cants del sud i del nord" que reuneix cants sefardins, catalans, espanyols i danses celtes i barroques, és el segon treball d'Arianna Savall (filla de Jordi Savall i Montserrat figueras) amb el seu company Peter U. Johansen i es basa en una llegenda taoista que narra la història de Peiwoh, príncep dels arpistes, creador d'una arpa encantada, que havia perdut la seva veu, el seu so, i fou tot escoltant-la, deixant que expressés la seva realitat, la seva música, que la va tornar a fer vibrar, cantant amb ella a la naturalesa, a l'amor, a la guerra.

Un concert realment excepcional, on es destacà l'esperit comú de moltes de les peces musicals, que ens va fer gaudir d'una música i d'unes lletres amb una interpretació molt acurada. Un excel.lent viatge per diferents racons del món mitjançant els seus cants i dances tradicionals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada