Reportatges sobre la meva terra.
Comentaris de llibres.
Crítiques de pel.lícules i documentals.
Impressions sobre espectacles diversos.
Contes i microcontes per adults.
I més.

Hispanola. Vangelis.

16/9/10

Venganza en Sevilla.


Un llibre de Matilde Asensi (Alicante).
Novel.la.
Editorial Planeta.
2010.
300 pàgines.
Tot i que la protagonista d'aquesta novel.la és la mateixa que la de "Tierra firme", Catalina Solís, el llibre es pot llegir sense conèixer el primer. El que sí us diré es que l'autora en pensa escriure com a mínim una tercera història ja que acaba dient "Y no, no diré más, pues ésa ya es otra historia". Ens deixa, doncs, pendents d'una altra entrega.
En aquest darrer treball l'escriptora, amb la Sevilla de l'any 1607 com a escenari , conta la venjança que emprèn un personatge tan enigmàtig com intel.ligent arràn de la mort del seu pare i d'altres greuges soferts per la seva gent.
L'anomenada picaresca espanyola i els mecanismes de les classes més desfavorides per assolir possicions de poder i trapassar les fronteres que els separen dels més rics constitueixen l'eix central sobre el que giren tots els esdeveniments.
Una novel.la d'acció i d'intriga amb un ritme ràpid dels aconteixements, que sorprèn i enganxa amb una trama molt ben entreteixida.
Asensi, una de les millors escriptores del nostre país actualment, es documenta ampliament abans de cada obra fet que li permet transmetre l'atmòsfera més escaient a cada relat concret, conferint-li el realisme i la credibilitat necessaris.
Molt interessant.
En la següent adreça us podreu descarregar o llegir el primer capítol.
http://www.matildeasensi.net/ficha_libro.php?titulo=venganza-en-sevilla

2 comentaris:

  1. Pues voy a seguir tu consejo y lo leeré. Me leí de golpe todas sus novelas y me encantaron, pero todo bajo el sol me aburrió tanto que la deje de leer. Volveré a leería. Un abrazo grande

    ResponElimina
  2. JFL,
    En cambio a mi me gustó "Todo bajo el cielo". Aunque distintas, las temáticas no pueden compararse,el genio creativo de la autora, a mi modo de entender, brilla en las dos. Sabe crear historias bien diferentes y de calidad y mantener la atención del lector hasta el punto final.
    Petons i abraçades a cabassos.

    ResponElimina