Reportatges sobre la meva terra.
Comentaris de llibres.
Crítiques de pel.lícules i documentals.
Impressions sobre espectacles diversos.
Contes i microcontes per adults.
I més.

Hispanola. Vangelis.

16/2/10

El jutge jutjat.

Si us he de ser sincera us puc dir que admiro moltes persones per diverses causes. Sí, hi ha virtuts humanes que em captiven especialment. La intel.ligència. L’agudesa. La cultura. El coratge. La coherència. El compromís. La creativitat. El bon humor. L’objectivitat. La senzillesa. La franquesa. I tantes d’altres.

Descobreixo aquests trets en el tarannà de persones properes però també en el de personalitats públiques. Una d’elles és en Baltasar Garzón.

Sempre m’ha semblat que un ésser humà com ell és digne d’admiració i respecte. Ha estat i és un jutge compromès amb la seva feina, agosarat en els seus processos fins el punt de posar en perill la seva pròpia vida i imparcial sense considerar la ideologia d’aquell a qui investiga. Tots ells requisits imprescindibles per a dur a terme l’activitat professional a la que es dedica. L’aplicació de la justícia.

Reconegut arreu, l’anomenen “el jutge estrella”. No obstant, jo sempre m’he qüestionat si aquesta denominació correspon a un afany protagonista del propi Garzón o a una mena d’etiqueta derivada de la seva tasca judicial i difosa per l’enveja dels seus crítics més discrepants. Francament dubto que la resposta a la meva qüestió sigui la primera. Dubtes, a part, penso, i crec que no la erro, que això no resta valor a la seva tasca portada a terme fins ara.

Per tots els motius esmentats, m’afegeixo, doncs, a aquells que li donen suport en uns moments en que se’l pretén jutjar més per motius polítics que no pas judicials. Una guerra que se li presenta ben difícil si tenim en compte l’actitud dels qui, ja fa temps, l’han iniciat i que li tenen jurada i ben jurada.

3 comentaris:

  1. He llegado a tu blog por casualidad. Me voy a poner un poco al corriente:-)
    Salutacions!

    ResponElimina
  2. Gracias por tus visitas y tus comentarios. Es cierto lo de Croucho,ya lo leí en el blog de J.Flar y no lo he corregido, voy a hacerlo ahora que si no se me olvida de nuevo.

    ResponElimina
  3. Paso como siempre de visita por tu sitio, ya que es un placer pasear por aquí. Es una delicia leer y sentirse reconfortado con todo lo que expones aquí. A cambio de este disfrute te invito a pasar por peregrino de sabiduria, hay algo nuevo que leer. mucha luz, seguire pasando, hasta pronto...

    ResponElimina