Reportatges sobre la meva terra.
Comentaris de llibres.
Crítiques de pel.lícules i documentals.
Impressions sobre espectacles diversos.
Contes i microcontes per adults.
I més.

Hispanola. Vangelis.

9/5/09

Tots els contes.

De Pere Calders (1912-1994).
Edicions 62.
984 pàgines.
Català.
Contes i microcontes.
Pere Calders és un un dels millors contadors d'històries que hem tingut a Catalunya. Surrealista i hiperrealista, ens ofereix uns contes en format de paròdia amb un ironia i un sentit de l'humor molt particular. Escriu en català sobre els catalans (tret d'alguna excepció) i per als catalans.
La seva obra traspúa una crítica força corrosiva del món del seu temps no sense una aguda reflexió prèvia. Tan és així que l'anàlisi que fa d'aquesta realitat social abasta temes com la condició humana, el convencionalisme moral, els avenços tecnològics, la ciència, les normes i les lleis, el proteccionisme paternalista de l'estat, les creences populars i la tradició, entre d'altres.
El seu coneixement de l'idioma es excel.lent. El seu estil denota un domini profund del llenguatge amb expresions on cada paraula esdevé sempre la més idònia.
Els seus personatges són els catalans que coneixem a través de descripcions breus però molt encertades i a través de la seva parla, tot i que també hi intervenen extraterrestres, vampirs, esperits, ... i forces naturals inexplicables o enginys inexistents.
Imprescindible.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada