Reportatges sobre la meva terra.
Comentaris de llibres.
Crítiques de pel.lícules i documentals.
Impressions sobre espectacles diversos.
Contes i microcontes per adults.
I més.

Hispanola. Vangelis.

12/2/10

Carreró de les Bruixes. Cervera. La Segarra.


En el carrer Major de Cervera hi trobem aquest original rètol que ens indica l'adreça cap al carreró de les bruixes.

Es tracta en l'actualitat d'un carreró fosc i llòbrec, com podeu comprovar. Però no sempre havia estat així.
Quan Cervera va esdevenir una vila closa, per motius defensius, comptava només amb el carrer Major. A banda i banda d'aquest carrer s'hi va anar edificant. Les cases que s'hi feien eren senzilles, amb parets de tova o pedra talussada i embigat de fusta. A la part que donava al carrer Major hi havia, normalment, el taller i, a l'altra part, els habitatges feien de muralla i donaven a un camí de ronda, el carreró de les bruixes o el carrer de Sabater, on hi havia els corrals.
Cap a finals del segle XIV, quan la guerra amb Castella semblava inminent, Pere el Ceremoniós va ordenar la construcció de muralles. Aleshores el carreró de les bruixes va passar a ser una mena de via de servei que amb els anys es va anar cobrint per facilitar l'ampliació de les vivendes existents.
Aquest indret, entre d'altres, és l'escenari, cada any, el darrer dissabte d'agost, de la Festa de l'Akelarre, que personalment us recomano, de totes totes.


4 comentaris:

  1. No paras de sorprendernos encontrando estos pequeños rincones maravillosos que tanto nos deleitan y tan bien documentados.

    ResponElimina
  2. Últimamente estoy pensando en adoptarte como fotógrafo, viendo tu último post con unas fotos tan sensacionales. Una verdadera maravilla.

    ResponElimina
  3. Uns racons fantàstics aquests que ens descobreixes... A tenir en compte quan vagi a Cervera.

    ResponElimina
  4. Una preciositat, moltes gràcies, un molt bó post.
    Salut!

    ResponElimina