Reportatges sobre la meva terra.
Comentaris de llibres.
Crítiques de pel.lícules i documentals.
Impressions sobre espectacles diversos.
Contes i microcontes per adults.
I més.

Hispanola. Vangelis.

28/3/10

Les filles del fred.


Un llibre de Camilla Läckberg (Fjällbacka, 1974).
http://www.camillalackberg.se/
Novel.la negra.
Amsterdam llibres.
Primera edició maig 2009.
471 pàgines.

Un relat policíac que compta amb els clàssics recursos estilístics del gènere i amb d'altres creats per la pròpia autora que contribueixen a augmentar la intriga de manera significativa i a encativar el lector des del primer moment i a mantenir el seu interés fins el desenllaç.
En un poble de pescadors, Fjällbacka, Suècia, apareix una nena aparentment ofegada, l'autòpsia de la qual afegirà proves físiques que transformaran la creencia inicial en un accident fortuït en un cas evident d'assessinat.
Destaca l'originalitat i la credibilitat de la història, la lògica i el ritme ràpid dels aconteixements, la naturalitat de tots els personatges i l'inesperat desenllaç.
Läckberg és una escriptora a tenir en compte pels amants de la novel.la negra, precisament perquè és capaç de crear i recrear trames complexes, amenes i intel.ligents.
Imprescindible.

4 comentaris:

  1. Hace un par de meses que me leí esta novela, guiado mas que nada por el éxito de ventas. No es un género que me apasione, tal vez por eso no comparta tu opinión. A mi me pareció que la historia se perdía muchas veces en el romance de la protagonista, y que perdía ritmo. Ademas el argumento de los asesinatos esta demasiado trillado. Tiendo a puntuar los libros y este para mí no alcanzo el aprobado. Por fin, en algo, no estamos de acuerdo. jeje. Un abrazo

    ResponElimina
  2. Ahora tengo la obligación de leerlo...ya os contaré mi opinión.

    ResponElimina
  3. Tu serás juez y parte, aunque también puedes tomar la posición de diplomático.
    Lo cierto es que se agradacen mucho los comentarios, como los dos sabeis.

    ResponElimina
  4. La verdad es que soy muy crítico con la literatura, al igual que con el cine. Creo que tú también ya que publicas con asiduidad sobre lo que lees y ves. Suelo seguir tus indicaciones y solemos coincidir en gustos, pero a veces ya sabes... Crítica literaria, una de mis conversaciones favoritas.

    ResponElimina