Reportatges sobre la meva terra.
Comentaris de llibres.
Crítiques de pel.lícules i documentals.
Impressions sobre espectacles diversos.
Contes i microcontes per adults.
I més.

Hispanola. Vangelis.

25/11/09

El sueño milenario.


Autor: Antonio Cabanas (Las Palmas de Gran Canaria, 1966).
Pilot de la companyia Iberia, estudiós d'egiptologia i de la llengua egipcia antiga.
Novel.la d'aventures.
Ediciones Temas de Hoy, S.A. Booket 1187.
2008.
606 pàgines.
Una entretinguda trama, amb trets de bestseller, és a dir capaç d'enganxar a tipus de lectors amb gustos ben diferents perquè hi trobem història, misteri, intriga, enigmes, amor i, fins i tot, investigació policial.
Amb l'acció situada en la actualitat, amb elements reals i d'altres de ficció, ens introdueix, no obstant, en l'atractiva cultura i en la interessant mitologia de l'antic Egipte.
El primer paràgraf:
HACE TRES MIL AÑOS...
La oscuridad lo devoraba todo. Hambrienta hasta la desesperación, parecía haberse hecho corpórea engullendo cuanto le rodeaba con implacable ansia. Sin duda ése era su privilegio, aunque no por ello dejara de infundir angustia y desasosiego a las dos figuras que luchaban denodadamente por abrirse paso por entre tan siniestro manto.
Interessant.

7 comentaris:

  1. Hola de nuevo. Nos alegramos de volverte a leer ya que hace tiempo que no sabíamos de ti.

    Respecto al libro:
    ¡Uf! yo este año con "los pilares de la tierra" ya he cumplido el tema de los tochos (por páginas que no por aburrimiento), aunque reconozco que la temática me gusta.

    Quizá para el próximo que está a la vuelta de la esquina.

    ResponElimina
  2. Estic acabant"El símbolo perdido"... com que veuràs la pelicula,només et diré que la trobo més "lógica" que "el código",i igual de moguda.Esther està amb "Los cipreses creen en Dios" per poder visitar Girona.Ens ha fet molt feliços veure aquesta entrada i ja esperem les properes. Una gran abraçada.

    ResponElimina
  3. Ksawery,
    Quizá te interese entrar en la página oficial de Antonio Cabanas antes de leer el libro, pues allí hay otras críticas de sus lectores comparándo ésta última con sus otras dos novelas anteriores (que yo no he leído) de la misma temática.
    http://www.antoniocabanas.com/index2.htm

    Toni,
    Pel que fa a "El símbolo perdido", em coneixes bé i saps que primer miraré de visionar la pel.lícula, però pel que fa a "Los cipreses creen en Dios" de'n Gironella, está pendent a la meva llista des de fa molt de temps i he de dir que l'he tingut molts cops a les mans quan he anat a la biblioteca però sempre m'he decidit per d'altres. Totes les crítiques el deixen molt bé i forma part del llistat de bestsellers més venuts a la història. L'Esther ja em dirà si val la pena.

    Un autèntic plaer estar de nou online amb tots vosaltres.

    ResponElimina
  4. El plaer de llegir-te és nostre.Vaig llegir la trilogia de Gironella amb 14 anys;"Los hombres lloran solos",la 4ªentrega, baixa una mica el nivell,però són un retrat molt interessant de l'època; pel què sabem, no n'han fet mai cap pel·lícula ni cap sèrie però donaria per fer-ho. Si Les veus del Pamano et va agradar,aquesta saga penso que també.

    ResponElimina
  5. el libro me ha parecido de lo mejor, pero porque no escribiis en castellano,tanto os cuesta?

    ResponElimina
  6. Te agradezco enormemente tu comentario y el hecho de que visites mi blog.
    Soy consciente que los traductores no son todo lo eficaces que todos quisiéramos.
    Mi blog no es precisamente el de una persona que no quiera escribir en castellano, algunas de sus entradas están en ese idioma y algunas en catalán y en castellano al mismo tiempo, pocas lo sé. Tengo, como todos los de mi comunidad, la gran suerte de poder entender, hablar y escribir en los dos idiomas, pero vivo en Cataluña y ésa es la razón por la cual la mayor parte están escritas en catalán.
    Siento de veras las dificultades que has tenido.

    ResponElimina
  7. Por cierto, estaba pensando en recomendarte un libro, ya que este te gustó, creo que también te gustará "Todo bajo el cielo" de Matilde Asensi. Es fantástico. Quizá ya lo leiste.

    ResponElimina