Reportatges sobre la meva terra.
Comentaris de llibres.
Crítiques de pel.lícules i documentals.
Impressions sobre espectacles diversos.
Contes i microcontes per adults.
I més.

Hispanola. Vangelis.

17/5/10

Exposició "Imatgeria Popular dels Nostres Pares". Sant Martí de Tous. Anoia.


A la Sala Camil Riba de Tous hi podem veure aquests dies una interessant exposició organitzada per l'Associació dels Amics de Tous, en la qual col.laboren tots els habitants del poble que conserven imatges religioses que formaven part del mobiliari casolà en temps dels nostres avis i dels nostres pares.

La visita a l'exposició m'ha fet recordar la casa de les meves àvies, un dels avis no el vaig conèixer i l'altre es va morir quan jo tenia set anys, en les quals hi eren presents imatges similars a les que vaig poder contemplar. Seguidament en teniu algunes fotografies dels exemplars exposats:
Creus per aigua beneïda i creus de bon morir.

El Sant Sopar que presidia el menjador.

El Sagrat Cor, també al menjador i que van utilitzar per penjar el meu xumet de goma marró a la seva mà dreta quan van considerar que ja havia xumat prou, tingueu present quina va ésser la meva frustració que encara ronda pel meu cap la visió del xumet allà dalt i sense possibilitat de recuperació.

Imatges, quadres presents sobretot a les habitacions juntament amb el crucifix.
Records de la primera comunió.
En fi, una exposició molt peculiar que em va aportar antics records de les meves dues iaies i de les seves estimades i acollidores llars. Algun dia us faré un post de la imatgeria popular que conservo a casa.
Us aconsello la visita tots els dissabtes de 17:00 a 19:00, la informació corresponent a:

1 comentari:

  1. Curiosa exposición ésta que nos acercas. Yo también conservo muchos recuerdos de estos objetos, casi todos religiosos, que poblaban las casas de antaño.

    Ahora todos estos enseres han quedado relegados al olvido en algún rincón de alguna buhardilla, en el mejor de los casos.

    Gracias Lola por hacernos recordar otras épocas.

    Abrazos.

    ResponElimina