Reportatges sobre la meva terra.
Comentaris de llibres.
Crítiques de pel.lícules i documentals.
Impressions sobre espectacles diversos.
Contes i microcontes per adults.
I més.

Hispanola. Vangelis.

28/6/10

Església romànica de Santa Maria del Camí. Veciana. Anoia.


Edificació romànica construïda al segle XII, d'una sola nau, d'uns 27 metres de llargada per 5 metres d'amplada.
Inicialment va ésser una capella o hospital situat a peu de l'antic camí ral d'Aragó, per passar a ser priorat benedictí des de 1228, moment en què fou cedit a Santa Cecilia de Montserrat, que hi va posar monjos i va aixecar l'església actual, que ha estat reestructurada. Posteriorment l'any 1868 fou erigida en centre d'una parròquia que englobava el terme de l'antiga parròquia de Sant Martí d'Albarells i la sufragània de Sant Jaume de Castellnou del Camí o d'Albarells. Va estar oberta al culte fins l'any 1919.
Es tracta d'un edifici d'una sola nau amb capelles interiors que apunten un petit creuer i absis semicircular a llevant.

A destacar en la porta d'entrada els capitells esculturats amb formes geomètrico-florals.Al costat mateix de l'església hi ha el petit cementiri de Veciana, del que seguidament en podeu veure algunes imatges.
5 comentaris:

 1. Me he dado cuenta en tus publicaciones, la cantidad de construcciones en piedra que hay por alli, todo como muy románico, tipo medieval.
  Interesante.
  Estoy pendiente del programa de radio que mandaste.
  Un abrazo

  ResponElimina
 2. Lola ¿por qué no nos llevas a ver estas pequeñas maravillas cuando vas?

  En serio, la Anoia tiene un montón de patrimonio además de unos paisajes preciosos.

  Abrazos.

  ResponElimina
 3. Nos sumamos a Ksawery (a JFL también)...una muy bonita entrada sobre un bello lugar de fácil acceso,pero donde nunca hemos parado a pesar de pasar al lado continuamente.Dues abraçades.

  ResponElimina
 4. JFL,
  Tienes razón, fíjate que tenemos en la comarca unas 57 iglesias románicas y 20 o más castillos (algunos de ellos muy maltrechos por el tiempo), entre otros lugares con un cierto encanto medieval.
  Parece que no me falta trabajo.

  ResponElimina
 5. Ksawery, Esther, Toni,
  Todo se hará, de momento cumplamos con la agenda que va repleta, para luego organizaremos alguna ruta interesante por mis tierras.

  ResponElimina