Reportatges sobre la meva terra.
Comentaris de llibres.
Crítiques de pel.lícules i documentals.
Impressions sobre espectacles diversos.
Contes i microcontes per adults.
I més.

Hispanola. Vangelis.

16/9/09

Castell de la Manresana. Els Prats de Rei. Anoia.

La Manresana és un dels edificis construïts entre els segles XI i XII que correspon a la tercera fase constructiva dels castells de la comarca.
La planta és circular, amb paraments aixecats a partir de carreus ben treballats, d'una certa grandària i amb la forma arrodonida que havia de permetre mantenir la forma circular exterior. Els picapedrers encarregats d'aquestes obres per una banda disposaven de més temps per desbastar les pedres i disposàven d'una tècnica molt més depurada que els seus antecessors.
Del Castell de la Manresana es conserven diversos basaments de la muralla, una estança i la torre circular de més de 20 metres d'alçària.
La torre està dividida en tres pisos, els dos primers separats incialment per trespols de fusta, i el tercer, per una cúpula de pedra que serveix de base al terrat superior.
La única porta de la torre és la poterna, situada a uns 11 metres d'alçària.
A pocs metres de la Torre trobem una tomba excavada a la roca.
Cliqueu damunt la imtage per poder llegir la informació corresponent.
L'Església romànica de Sant Andreu de la Manresana, esmentada des de l'any 1070, compta amb elements barrocs com la portada refeta entre els segles XVII i XVIII. Es tracta d'un edifici d'una sola nau, coberta amb volta apuntada.

2 comentaris:

  1. Quina canya, l'accés a 11 metres, quan pluvia no devia entrar l'agua!!
    Molt interessant.

    ResponElimina
  2. Diga-m'ho a mi, que he tingut dos cops inundacions per pluja al sòtano de casa i he hagut de treure l'aigua tota sola !!!

    ResponElimina