Reportatges sobre la meva terra.
Comentaris de llibres.
Crítiques de pel.lícules i documentals.
Impressions sobre espectacles diversos.
Contes i microcontes per adults.
I més.

Hispanola. Vangelis.

16/12/09

Desconcert.

Acabo de llegir el diari. Sí, ho faig cada dia. M'ho prenc com una tasca que es deriva de la meva responsabilitat social. És un dret estar informat, però també és un deure d'un ciutadà del món, almenys en les nostres latituds.
No obstant, desprès de fer un repàs a les informacions que apareixen en l'edició digital d'avui, m'adono que poc han canviat de les d'ahir, de les d'abans d'ahir o, fins i tot, de les d'un mes enrere.
Els focus mediàtics són, tret de successos aïllats, pràcticament els mateixos. Els diversos estats s'enroquen en postures irreconciliables. Les decisions importants es posposen sine die. Els interessos econòmics i polítics s'imposen sobre els humanitaris. La justícia dista molt de ser equànime. Es condemna pressumptes innocents com si fossin suposats culpables. El terrorisme provoca un reguitzell de morts diari. Els afamats i oprimits continuen en un tàcit oblit. S'investiga per una pena de mort menys dolorosa i més instantània i s'ajusticia a persones. Les taxes d'atur fa temps que fan aigües. L'oficina del defensor del poble perd els papers. Els funcionaris es dediquen a malversar fons públics. En els centres de menors es cometen maltractaments.
Analitzant aquest panorama poc ens resta de positiu. Tan sols, les tasques de les ONG, la campanya del bolígraf solidari, la marató de TV3, les manifestacions populars, el discurs argumentat del premi Nobel d'enguany i les alegries que ens proporciona el Barça darrerament.
Ja podem estar contents.

3 comentaris:

  1. Desolador. Como cada día el panorama es desolador. Ya sabes que pienso como tu en esto. Y para colmo leemos los periódicos para estar informados y encima nos cuentan lo que quieren. Vaya mundo.
    Por cierto, tus entradas son cada vez mas interesantes.

    ResponElimina
  2. Mil y una gracias por tus comentarios.

    ResponElimina
  3. Cuanta razón tienes. Supongo que por eso no veo las noticias, ni tengo tiempo ni ganas para leerlas. Sólo los fines de semana para no estar del todo desconectado del mundo.

    Creo que tanta información (sobretodo la negativa) nos hace inmunes a lo que vemos u oímos y eso es una de las peores cosas que nos puede pasar como personas.

    ResponElimina