Reportatges sobre la meva terra.
Comentaris de llibres.
Crítiques de pel.lícules i documentals.
Impressions sobre espectacles diversos.
Contes i microcontes per adults.
I més.

Hispanola. Vangelis.

20/3/09

ADN.

Gràcies a la tecnologia forense de l'ADN, Sean Hodgson, un britànic de 57 anys dels quals n'ha passat 27 empresonat per un crim que no va cometre, ha pogut ésser absolt i alliberat. S'ha pogut demostrar que era completament innocent.
Però no ha estat només ell, el que per errors policials o judicials ha passat una gran part de la seva vida inculpat d'un fet en el que no havia pres part, el degotall des de que es fan servir les diverses tècniques basades en aquest tipus l'anàlisi, no s'atura i mostra, una vegada més, uns errors més que tràgics en l'administració de la justicia. Als EUA, per exemple, han estat 255 persones les que han pogut demostrar la seva innocència no abans de haver pagat amb gran part de la seva vida per accions alienes.
Aquest tipus de tecnologia permet analitzar sang, saliva, esperma, pèls o cabells, secrecions nasals i restes orgàniques amb diferents tècniques com són la RFLP (de l'emprempta genètica), la PCR (de l'amplificació), l'estudi del ADN mitocondrial i el dels polimorfismes del cromosoma Y i en la que els resultats són molt fiables ja que l'índex de coincidència de l'ADN d'una persona amb el d'una altra és d'un entre cada trenta trillons d'humans. És, doncs, d'entre totes les tecnologies forenses la de més alt rendiment i la que té més futur.
I, ja per acabar, només dues preguntes:
Quants innocents no s'han pogut beneficiar d'aquest avenç tecnològic en el passat pagant inclús amb la seva vida justament perquè no s'utilitzava aquesta eina?
Quants no se'n podràn beneficiar actualment perquè no s'han preservat les mostres adients o perquè s'han malbaratat?.
Va per ells.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada