Reportatges sobre la meva terra.
Comentaris de llibres.
Crítiques de pel.lícules i documentals.
Impressions sobre espectacles diversos.
Contes i microcontes per adults.
I més.

Hispanola. Vangelis.

25/3/09

Article d'opinió. "Extimitat".

Des de fa dies hi ha un debat obert tan en la premsa com en els mitjans audiovisuals sobre la utilitat d'estris com els blogs, Facebook, Myspace o Tuenti.
També es parla molt de la "telerrealitat" des de fa temps, però especialment desprès de que Jade Goody, la britànica de 27 anys, malalta d'un càncer d'úter, ha venut la seva enfermetat, posterior agonia i, sembla que, fins i tot, els seus funerals als mitjans per aconseguir diners pels seus fills. No obstant, aquí no parlarem d'ella, en tinc tans arguments a favor com en contra, ni del tipus de programes que ella protagonitzava ni de les publicacions que parlàven d'ella, precisament perquè penso que els culpables de tot plegat no són ningú més que l'audiència i els lectors interessats en aquests temes.
Així doncs tornant al tema dels diaris personals i de les xarxes socials molts són els detractors, i, pocs els elogiadors, que en mantenen opinions força confrontades. D'aquí s'ha creat un mot nou "extimitat" com a antònim de intimitat. I, es que, els que estàn en contra afirmen que tot allò que abans manteníem en secret ara ho exposem en aquests aparadors digitals i en fem partícips a un món, mai millor dit, d'espectadors àvids de banals superficialitats.
Malgrat tot i sense negar que tenen part de raó, doncs cadascú fa sevir les eines que té a l'abast com vol, n'hi ha molts que hem trobat en aquets espais, un lloc de reflexió personal i un lloc de trobada amb els amics per compartir interessos i aficions. Hi pot haver algún objectiu millor?.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada