Reportatges sobre la meva terra.
Comentaris de llibres.
Crítiques de pel.lícules i documentals.
Impressions sobre espectacles diversos.
Contes i microcontes per adults.
I més.

Hispanola. Vangelis.

31/7/10

El asedio.


Un llibre d'Arturo Pérez-Reverte, (Cartagena. 1951). Va exercir de reporter de guerra. Escriptor. És membre de la Real Academia Española.
Novel.la històrica/Intriga.
Alfaguara.
2010.
725 pàgines.
Càdiz any 1811. Espanya lluita per la seva independència.
Temps de guerra, d'aliats i d'enemics, d'espies, de contraban, de corsaris i de pirates, de crims despiatats i de policies corruptes.
Una novel.la francament complexa, fruït d'un estil molt personal, que es caracteritza bàsicament per un domini de l'acció, ritme ràpid dels aconteixements, coneixement innegable de l'idioma, descripcions agudes i breus, innombrables i encertades enumeracions i diàlegs concisos i realistes.
No deixa de sorprendre la capacitat de compaginar el gènere històric amb el de la intriga de manera magistral.
Digne de menció és la constant referència als escacs i a les teories científiques d'aquell temps, establint un clar lligam entre la trama i aquests, així com el coneixement que té l'escriptor del món mariner ja que relata amb tota precisió (de vegades una mica feixuga per al lector inexpert) els paràgrafs que refereixen la navegació marítima, malgrat que ell mateix diu, en l'apartat d'agraïments, haver estat assessorat per experts en el tema.
Molt interessant.
En la pàgina següent us podeu informar millor sobre el text i, fins i tot, descarregar-vos el primer capítol:

2 comentaris:

  1. Quasi bè d'acord amb tot;retrata una societat que intueix els canvis,però no els admet(La Pepa),i lluita sacrificant inclús l'amor per mantenir els seus diners i privilegis.

    ResponElimina
  2. Tony, excel.lent precisió. Saps, ara estic llegint "La Reina del sur", em sembla que tu ja l'havies llegit. Ja et diré.

    ResponElimina