Reportatges sobre la meva terra.
Comentaris de llibres.
Crítiques de pel.lícules i documentals.
Impressions sobre espectacles diversos.
Contes i microcontes per adults.
I més.

Hispanola. Vangelis.

27/7/10

Sant Martí de Sesgueioles. Anoia.Campanar aïllat de Sant Martí.

Aquest campanar de planta quadrangular, aïllat, pertany a la despareguda església romànica, de Sant Valentí, del segle XVI i és l'únic element que se'n conserva. Va ésser a l'entorn d'aquesta església, per allà al segle X, que va sorgir la vila de Sant Martí de Sesgueioles (d'ecclesiolis o d'esgleioles, referent a l'església o altar que tenien els enclaus eremítics primers residents del territori) i que, posteriorment, en temps del rei Pere el Catòlic, va rebre la protecció que rebien totes les poblacions considerades com a reials.


L'any 1779 es va començar a construir un nou temple parroquial, que es va acabar l'any 1783. És d'estil barroc clàssic, de nau única amb altars laterals i trifori. Aquesta nova parròquia es va construir sense campanar, ja que es disposava de l'antic, el qual, encara ara, en fa les funcions.
Església parroquial de Sant Martí.
Portalada del carrer vell.Es tracta d'una arcada ogival del segle XVI, restes de l'antiga vila emmurallada, declarada Bé d'interés Nacional.Més informció a la web de l'ajuntament:
http://www.sesgueioles.cat/Sesgueioles/areas0027.html?MQ%3D%3D&Mw%3D%3D

1 comentari: