Reportatges sobre la meva terra.
Comentaris de llibres.
Crítiques de pel.lícules i documentals.
Impressions sobre espectacles diversos.
Contes i microcontes per adults.
I més.

Hispanola. Vangelis.

16/6/09

El llano en llamas.

L'autor és Juan Rulfo (Sayula, 1917-Ciutat de Mèxic, 1986).
Recull de disset contes.
1953.
PDF.
80 pàgines.
En Rulfo és un escriptor, guionista i fotògraf mexicà, que pertany a l'anomenada generació del 52. També va escriure "Pedro Páramo", obra ja comentada en aquest blog. És un dels autors amb més prestigi internacional del segle XX, a pesar de que la seva obra és força escassa. Premi Nacional de les Lletres el 1970 i Premi Príncipe de Asturias 1983.
El recull de contes, El llano en llamas, no deixa de ser un fidel retrat del Mèxic dels anys 50 basat en la revol.lució mexicana.
Amb un estil ben propi, en el qual predomina el diàleg entre els personatges, ens explica la vida dels més humils dominats per uns latifundistes i per uns gobernants dictatorials i despiatats, només moguts per l'afany d'enriquir-se. La guerra, la superstició, les creences, els costums, els problemes quotidians i els sentiments més humans conformen uns contes realment excel.lents.
Imprscindible.
Us poso en aquest mateix blog un dels contes del recull perquè el pogueu escoltar en la veu del propi autor, el títol del qual és "Diles que no me maten".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada