Reportatges sobre la meva terra.
Comentaris de llibres.
Crítiques de pel.lícules i documentals.
Impressions sobre espectacles diversos.
Contes i microcontes per adults.
I més.

Hispanola. Vangelis.

7/6/09

Los hombres que no amaban a las mujeres. Millennium I.


Direcció de Niels Arden Oplev.
Michael Nyqvist, Noomi Rapace.
Thriller.
152 minuts.

Basada en la primera novel.la de Stieg Larsson (Suecia,1954-2004) del mateix títol que composa conjuntament amb "La chica que soñaba con una cerilla y un bidón de gasolina" i "La reina en el palacio de las corrientes de aire" la trilogia Millennium. Tres històries amb els mateixos protagonistes i que tot i que es poden llegir independentment, doncs compten cadascuna un principi i una fi, segons el propi autor només ens n'assebentem del perquè de tot plegat en la darrera.

Larsson periodista i reporter de guerra, expert en grups d'extrema dreta antidemocràtica, membre de Stop Racism i director de Expo foundation (per estudiar i cartografiar les tendències antidemocràtiques de l'extrema dreta i racistes en la societat), va escriure uns relats que tenen molt a veure amb la seva propia activitat laboral i amb el seu compromís en contra dels grups nazis i de les conexions entre l'extrema dreta i els grups polítics i financers.

La pel.lícula ens mostra la investigació que porten a terme un periodista i una hacker arràn de la desaparició d'una noia fa 40 anys. Amb una trama molt ben pensada manté l'interés del públic des del principi fins a la fi. No és tans sols una cinta d'intriga, també demostra que de vegades l'explicació més senzilla, malgrat ésser la més plausible no ha d'ésser la real.

Molt interessant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada