Reportatges sobre la meva terra.
Comentaris de llibres.
Crítiques de pel.lícules i documentals.
Impressions sobre espectacles diversos.
Contes i microcontes per adults.
I més.

Hispanola. Vangelis.

27/10/09

El extranjero.


Autor: Albert Camus (Mondovi, Algèria,1913-Le Petit Villeblevin, França,1960). Novel.lista, assagista, dramaturg i filòsof francés. Premi Nobel de Literatura 1957.
Novel.la.
Editada per primera vegada l'any 1942.
Pdf.
38 pàgines.
Camus ens exposa en aquesta breu novel.la, escrita en primera persona, una profunda reflexió de la condició humana.
Meursault, el protagonista, un home jove amb una personalitat idiosincràtica i una actitud davant de la vida molt peculiar, afronta un judici més per la seva forma de ser que no pas pel delicte que ha comés.
Ell és un ésser diferent de tots els que l'envolten precisament per la seva forma d'actuar, de pensar i de relacionar-se. Sense creences religioses de cap mena, ni un sentit de la vida clarament definit i amb una incapacitat de sentir, viu en un perpetu present perquè careix d'uns objectius clars que condueixin el seu comportament. La seva voluntat sembla no existir. És l'home que viu en un constant buit perquè no té on aferrar-se.
No hi ha dubte que l'obra és producte d'un exàmen en profunditat de l'autor sobre l'existencialisme.
Un text que convida, a més, a fer una anàlisi per part del lector envers l'actitud dels poders i de la societat davant d'aquell que és diferent.
El primer paràgraf:
Hoy ha muerto mamá. O quizà ayer. No lo sé. Recibí un telegrama del asilo: "Falleció su madre. Entierro mañana. Sentidas condolencias". Pero no quiere decir nada. Quizá haya sido ayer.
Imprescindible. També us recomano la lectura "La peste", un llibre excel.lent del mateix Camus.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada