Reportatges sobre la meva terra.
Comentaris de llibres.
Crítiques de pel.lícules i documentals.
Impressions sobre espectacles diversos.
Contes i microcontes per adults.
I més.

Hispanola. Vangelis.

1/4/09

Article d'opinió. L'Esglèsia catòlica. Declaracions polèmiques.

Els darrers aconteixements amb la visita del Papa a l'Àfrica i amb tota la controvèrsia que les seves paraules han comportat ens han incitat a escriure aquest article, que no vol ser sinó una crítica constructiva i, en cap cas, ofendre als qui combreguen amb el dogma, precisament perquè un dels nostres valors és el del respecte. Es tracta, simplement, d'emetre la nostra opinió, molt especiament, sobre les altes esferes de la jerarquia eclesiàstica.
Així d'entrada partim de que considerem l'Esglèsia catòlica amb tots els seus components, és a dir, tots els eclesiàstics i els seglars que la conformen. No obstant, com en tot col.lectiu, ja sigui religiós o no, podem trobar-hi tota mena de persones i ens referim a moltes de les noticies aparegudes en els mitjans sobre conductes d'alguns dels seus membres, pocs sí, però clarament reprobatòries a ulls de tothom qui tingui una mica de seny.
Malgrat tot, parlem ara de les altes esferes, que amb un afany de preservar el dogma no escolta les seves bases, molt més properes a la realitat del nostre món actual i s'aferra a pregonar una doctrina que ignora o vol ignorar les conseqüències que es deriven d'aquesta.
Ja n'hi ha prou de màrtirs, no?.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada