Reportatges sobre la meva terra.
Comentaris de llibres.
Crítiques de pel.lícules i documentals.
Impressions sobre espectacles diversos.
Contes i microcontes per adults.
I més.

Hispanola. Vangelis.

13/4/09

Article d'opinió. Presentacions en power point. Una saturació.

Ningú pot negar, em sembla, que la proliferació ( segons el diccionari producció ràpida i repetida d'una cosa) de presentacions en pps és un fet evident i, que, degut al seu contingut, podem qualificar-lo a com un fenòmen de manifestació i transmissió de cultura de masses.
Cada dia, qui més, qui menys, rep una turba d'e-mails amb col.leccions de diapositives de la més diversa índole (fets segons condició i inclinació natural del seu creador), que assalta i inunda el nostre correu quan no el satura.
La bona fé no té límits i això es percep clarament. Amics o no, coneguts o no, volen compartir amb tu allò que han rebut i que els ha semblat bo de deferir. El problema rau en quan la recepció es duplica o triplica, perquè la feina és a destriar entre els que ja has visionat o no.
Els més prolífics són sobre acudits, aforismes, psicologia positiva, viatges, crítica política, consells saludables, meditacions, museus, tests d'intel.ligència, il.lusions òptiques, relaxació i no m'allargo més perquè el llistat podria ser infinit.
Els que més em preocupen, però, són aquells que recorden la carta de la pesseta que rebiem abans per correu ordinari i que ara com és lògic han adaptat el format per poder fer l'enviament a través del correu electrònic. Actualment ens estalviem la pesseta, qui més qui menys paga tarifa plana, però no l'enviament massiu, no sigui cas que en comptes de gaudir dels propis desigs ens en caigui una d'infernal.
Malgrat aquest darrer cas, la temàtica, molts cops, és ben interessant, no cal dir-ho. D'altres, francament, pèssima. No obstant, el que l'ha creat, ja aclareix, al costat del títol, la qualitat del contingut, qualificant-lo de "muy interesante", "increible" o "fantástico" (i ho dic amb castellà per que gairebé tots ho són llevat d'algun en català) i, ara, per acabar-ho d'adobar, ja hi posen, fins i tot, "nuevo". Sí, sí, tal com penseu, com si d'un producte comercial es tractés en un intent de multiplicar la venda incrementant la seva qualitat a base de millores substancials. Ja s'han acabat les idees?.
El cas és que si s'han acabat no m'amoïna gens, el que em feia por era patir la síndrome de Diògenes en el meu Outlook Express. Per fi podré fer neteja.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada